vabljeni predavatelji

s200_kari_mjaaland.heggstad.jpg

Western Norway University of Applied Sciences

 Norveška

Kari Mijaaland Heggstad je zaslužna profesorica na oddelku za dramo v izobraževanju, raziskovalka in avtorica knjig na področju gledališke pedagogike.

Andy Kempe1.jpg

Universty of Reading - 

Institute of Education

Združeno kraljestvo

Andy Kempe je svetovalec, trener in inštruktor učiteljev drame v izobraževanju, avtor številnih publikacij ter pobudnik vključevanja drame v izobraževanju v kurikulum.

KATRINE_edited.jpg

Western Norway University of Applied Sciences

Norveška

Katrine Heggstad je raziskovalka, predavateljica in vodja delavnic na področju drame v izobraževanju in gledališča v izobraževanju.

vabljeni mentorji

jerca.jpg

Jerca Cvetko je pedagoginja, ki se praktično in raziskovalno ukvarja s kamišibajem že od leta 2014. Kamišibaj redno predstavlja in uprizarja na domačih in mednarodnih kulturnih dogodkih ter raziskuje njegovo uporabo v pedagogiki in terapiji.

Gled-ped-2017_fotoMM-9730_edited.jpg

Jure Engelsberger je oblikovalec vidnih sporočil in priznan slovenski ilustrator mladinskega in otroškega leposlovja. Zadnja štiri leta ustvarja tudi na področju kamišibaj gledališča in se pri tem kali kot avtor ilustriranih zgodb za otroke in odrasle.

URSA_edited.jpg

Urša Strehar Benčina je gledališka pedagoginja, zaposlena v Pionirskem domu, kjer vodi delavnice za otroke in mlade. Trenutno dela kot impro trenerka v mednarodnem projektu Young theatre.

KIM KOMLJANEC.jpg

Kim Komljanec je dramatičarka, dramaturginja, lektorica, gledališka režiserka in vodja različnih delavnic. Po diplomi iz francoskega jezika in književnosti ter slovenskega jezika in književnosti je Kim magistrirala iz pisanja besedil in dramaturgije na Univerzi v Exetru.  Izobraževanje je nadaljevala v Londonu pri Book, Music and Lyrics.

Petra Pikalo je profesorica sodobnega plesa, diplomirala je na mednarodnem inštitutu za sodobni ples RIDC v Parizu. Deluje v PTL, kot plesalka, igralka, koreografinja in pedagoginja. Na ŠVŠG - umetniški gimnaziji v Ljubljani dela kot profesorica na področju giba in plesa. Za svoje pedagoško delo je prejela številne nagrade.

Gled-ped-2017_fotoMM-9517.jpg

Jelena Sitar Cvetko ustvarja na področju lutkovnega gledališča. Prepoznavna je po komornih, minimalističnih in interaktivnih lutkovnih predstavah.  Jelena  kamišibaj raziskuje, ustvarja in poučuje. Njenim nagrajenim lutkovnim predstavam se v zadnjem času pridružujejo tudi kamišibaj predstave.

Sandra_2_edited.jpg

Sandra Jenko je kustosinja pedagoginja v Slovenskem gledališkem inštitutu, kjer izvaja muzejske pedagoške in andragoške programe ter koordinira kulturnovzgojni projekt Gleda(l)išče. V vlogi nacionalne koordinatorke kulturno-umetnostne vzgoje za gledališko področje organizira predstavitve in izobraževanja ter spodbuja razvoj kakovostne kulturnovzgojne ponudbe.

Ana Duša je pripovedovalka in dramaturginja ter vodja Pripovedovalske šole Pripovedovalskega Varieteja. Kot (so)avtorica in izvajalka pedagoških programov je sodelovala s CIRIUS Kamnik, ZKPZ Ig, Romskim vrtcem Kerinov Grm, Zavodom Bunker itd. Pri pedstavi Vihar v glavi je sodelovala kot dramaturginja, pedagoginja in soavtorica besedila.

tin grabnar.jpg

Tin Grabnar je gledališki režiser, ki deluje na področjih klasičnega, alternativnega, plesnega in lutkovnega gledališča. Zaključuje magistrski študij gledališke in radijske režije na AGRFT. V obliki delavnic pa se je izobraževal pri ustvarjalcih, kot so Jan Fabre, Sergei Ostrenko, Matija Solce, Oliver Frljić, Marek Bečka, Marcos Martinez, Schwalbe in drugi. 

  • Grey Facebook Icon